null       null         null              

null

   null                                                                                null                                                                                                         null 

                                                                                                   Bel ons op 071-5218570 / 06 - 2243 8080 of mail naar welkom@greencoffins.nl                      

Materialen van GreenCoffins

MATERIALEN

Bamboe

Bamboe wordt wereldwijd steeds vaker gebruikt. Op zich is dit logisch, want zowel het cultiveren als het verwerken van bamboe is ecologisch verantwoord en duurzaam. Met zo'n 12 tot 15 cm tot soms zelfs wel 1 meter per dag is het de snelst groeiende plant ter wereld. Bamboe heeft alleen zonlicht nodig om te groeien en kan meerdere malen per jaar geoogst worden. Daarnaast is bamboe een van de efficiëntste planten voor het absorberen van CO2 uit de atmosfeer en is het biologisch afbreekbaar. De door ons gebruikte bamboe de ‘Phyllostachys Pubescens’ staat niet op het menu van de Chinese panda's, bovendien komen panda's niet voor in de Provincie Hunan waar ons bedrijf zich bevindt. 

Pandanus

Pandanus ook wel Wilde Ananas of Schroefpalm genoemd is een met name in Oceanië veel voorkomende plant. De plant is levendig, snel groeiend, makkelijk te onderhouden en hoeft na het oogsten niet herplant te worden. Pandanus is het milieuvriendelijke alternatief voor het wereldwijd ernstig bedreigde Zeegras dat met name goed gedijt in warme kustwateren. Doorweekt zeegras tapijt haalt allereerst CO2 uit de zeebodem en bewaart dit, zolang de plant niet geoogst of beschadigd wordt, voor eeuwig. Daarnaast is Zeegras de thuisbasis voor vele jonge vissen. Zeegras is dus in meerdere opzichten zeer belangrijk voor het milieu en dient dan ook te worden behouden. Eenmaal vervaardigd zijn een uitvaartmand van Zeegras en Pandanus nauwelijks van elkaar te onderscheiden.

Pine/Pijnboom

Pine of Grenen komt het meeste voor op het noordelijk halfrond. De Pine die wij gebruiken is een snel groeiend FSC gecertificeerd ras uit Polen. Pine groeit tot 25 meter hoogte en onze soort kan in minder dan 7 jaar worden geoogst.


Wilgenteen

Wilgentenen zijn loten van wilgen die kunnen worden gebruikt voor het vlechten van onder andere uitvaartmanden. De Wilg is een loofboom die voornamelijk in de gematigde gebieden van het noordelijk halfrond voorkomt. Als een wilg wordt geknot ofwel afgezaagd gaan er op het zaagvlak spontaan weer lange rechte scheuten groeien. Deze zijn vanwege hun lengte en soepelheid uitermate geschikt voor het maken van zeer stevig vlechtwerk. Bijna alle wilgen groeien dus zeer gemakkelijk uit stekken overgenomen uit de originele kroon, of zelfs uit afgebroken tenen die blijven zitten of op de grond blijven liggen. Ook voor dit materiaal hoeft na het oogsten dus niet herplant te worden. 


Bananenblad

Bananenblad uitvaartmanden worden gevlochten van gedroogde bladeren van de bananenplant. Nadat de bananen zijn geoogst sterft de plant, maar niet zonder een nieuw plantje achter te laten. Deze ‘zelf voortplanting’ gaat zo jaar na jaar. Bananenblad is dus eigenlijk een restproduct van de bedrijfstak landbouw en het vormt een welhaast onuitputtelijke bron van grondstof. 

wilgenteen cromer uitvaartmand

Wilgenteen

Bamboe

Pandanus

Uitvaartmand van Bananenblad

Bananenblad

Rotan

Hout

Opbaarplanken

Traditioneel 

Heeft u vragen of wilt u prijsinformatie ontvangen? Neem contact met ons op.

 U kunt bij ons dag- en nacht telefonisch bestellen via 071-521 8570 of door te mailen naar welkom@greencoffins.nl of geef uw bestelling door via onze website.