null                                                                                null                                                                                                         null 

                                                                                                   Bel ons op 06-2243 8080 of mail naar welkom@greencoffins.nl                      

   null       null         null              

null

Gepassioneerd door het milieu

Onze producten zijn 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. We gebruiken geen spijkers, schroeven of nietjes in onze kisten. De materialen die we gebruiken zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun duurzaamheid en lage impact tijdens het oogsten. Ook de voetafdruk bij verzending is klein omdat onze doodskisten zo zijn ontworpen dat de verschillende maten in elkaar passen in de stijl van ‘Russian Doll’. Een 20” verzendcontainer kan hierdoor 198 volwassen maten bevatten. Als gevolg van deze wijze van vervoer wordt slechts een tiende van een liter brandstof gebruikt om een doodskist vanuit het Verre Oosten naar Europa te vervoeren. 

Ook om milieu redenen gebruiken we geen Zeegras, het oogsten van deze waterplant vernietigt de leefomgeving van veel vissen en verstoort de belangrijke taak die Zeegras heeft om koolstofdioxide van de zeebodem op te nemen en het voor onbepaalde tijd op te sluiten. Zeegras is een ongelooflijk belangrijke plant die geconserveerd moet worden. In plaats van Zeegras gebruiken we Pandanus. Pandanus (of Schroefpalm) is een productieve en snelgroeiende plant die overal op het land gedijt, zelfs onder ongunstige omstandigheden. Als Pandanus gevlochten is tot doodskist is het bijna niet te onderscheiden van Zeegras.

Wat is een eco-begrafenis en waarom maakt het uit?

In de puurste zin betekent een eco- of groene begrafenis - ook wel een natuurlijke begrafenis genoemd - het inpakken van een niet-gebalsemd lichaam in een biologisch afbreekbare lijkwade, het in een milieuvriendelijke mand of kist plaatsen en het lichaam begraven op een manier die de minste impact heeft in de omgeving. Soms worden traditionele staande grafstenen niet gebruikt en in plaats daarvan kunnen houten borden, platte rotsen, planten of bomen dienen als grafstenen.

Eco-begrafenissen zijn een manier om voor de overledenen te zorgen met een minimale impact op het milieu die legitieme ecologische doelen bevordert, zoals het behoud van natuurlijke hulpbronnen, vermindering van koolstofemissies, bescherming van de gezondheid van werknemers en het herstel en / of behoud van leefgebied.

Begrafenissen en crematies met gebruik van hulpbronnen en energie hebben impact op het milieu. Het kiezen van een mand of kist gemaakt van een duurzame bron zal helpen, evenals het kiezen van een milieuvriendelijk materiaal zoals wilgenteen, bamboe of pandanus.

Als je een begraafplaats of kerkhof kunt vinden dat oude graven hergebruikt, is dat een zeer goede optie, net als een bos of natuurlijke begraafplaats als het niet te ver weg is. Als de graven met de hand worden gegraven, bespaart dat de brandstof voor een mechanische graafmachine.

Goedgekeurd voor natuurbegrafenis en crematie

Crematie is zeer energie-intensief en kan ertoe leiden dat verontreinigende stoffen in de atmosfeer terechtkomen.
Maar met ongeveer 60 procent van de mensen die in Nederland sterven en die worden gecremeerd kunnen zelfs kleine veranderingen aan de kist en de lijkwade de uitstoot worden verminderd.
De manden zijn biologisch afbreekbaar en zeer geschikt als uitvaartmand, ook voor een natuurbegrafenis. De manden laten na begrafenis of crematie geen giftige stoffen na. De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) heeft alle GreenCoffins goedgekeurd voor crematies. Kijk op de site van LVC voor meer informatie.

GreenCoffins is leverancier van milieuvriendelijke Fair Trade uitvaartmanden gemaakt in door de World Fair Trade Organization (WFTO™) gecontroleerde werkplaatsen. De uitvaartmanden zijn onder eerlijke werkomstandigheden geproduceerd van ecologische verantwoord geteelde gewassen. We gebruiken gewassen die na het oogsten zonder herplanten zichzelf herstellen, de natuur wordt op deze wijze wel gebruikt, maar niet verbruikt. GreenCoffins biedt een vriendelijk ogend en duurzaam alternatief voor de traditionele doodskist.


null

De zorg voor eerlijke behandeling van boeren en producenten is al 10 jaar gegarandeerd door het Ecoffins lidmaatschap van de World Fair Trade Organization (WFTO™ ) en wordt ook weerspiegeld in het feit dat Ecoffins de "Investors in People Gold" standaard in het VK heeft behaald. Veel van onze producten worden gemaakt in zorgvuldig gecontroleerde WFTO-werkplaatsen waar ingezet wordt op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van lokale vakmensen en ook voor het behoud van de omliggende natuurlijke omgeving. 

Onze uitvaartproducten zijn 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar zonder gebruik van plastic, metalen, schroeven of nietjes in hun constructie.

Fair Trade is gebaseerd op dialoog, transparantie en respect, op zoek naar meer gelijkheid in de internationale handel. De WFTO™ heeft leden in 59 landen wereldwijd en omvat ongeveer 1 miljoen mensen. WFTO™ heeft 10 strenge normen afgesproken die haar leden in hun dagelijkse werk dienen te volgen en houdt ook voortdurend toezicht op al haar aangesloten bedrijven om ervoor te zorgen dat ze de 10 normen blijven volgen en handhaven.    

Onze duurzame belofte: People, planet, profit model

  GreenCoffins werkt volgens het People, Planet, Profit model. Op deze manier steunen we de ontwikkeling van mensen in armere regio's van de wereld, behouden we de natuur voor de generaties die na ons komen en geven we een eerlijk loon aan de producenten. Zo dragen we bij aan duurzame ontwikkeling.
  • We gebruiken natuurlijke en volledig biologisch afbreekbare materialen
  • We verwerken geen bedreigde planten- en boomsoorten
  • De uitvaartmanden zijn biologisch afbreekbaar
  • We kiezen voor een duurzame vorm van transport
  • De manden zijn vrij van formaldehyde, chemicaliën, pesticiden en/of andere conserveringsmiddelen.
  • De bekleding is van ongebleekt katoen inclusief een functionele lijkwade van watervast ongebleekt katoen
  • Met de aanschaf van onze Fair Trade uitvaartproducten steunt u mensen in minder welvarende gebieden in Zuidoost-Azië

Verantwoorde combinatie 

Bij natuurlijk begraven zal het helpen om voor een uitvaartmand of een doodskist te kiezen die gemaakt is van een milieuvriendelijk materiaal zoals bijvoorbeeld wilgenteen of bamboe. De keuze voor een natuurbegraafplaats in combinatie met een Fair Trade uitvaartmand van GreenCoffins is een milieubewuste keuze. Bekijk ons assortiment van uitvaartmanden.  
wilgenteen cromer uitvaartmand

Wilgenteen

Bamboe

Pandanus

Uitvaartmand van Bananenblad

Bananenblad

Rotan

Hout

Opbaarplanken

Traditioneel 

Heeft u vragen of wilt u prijsinformatie ontvangen? Neem contact met ons op.

Wilt u meer weten over onze uitvaartmanden en dienstverlening?

Laat uw gegevens hieronder achter zodat we u meer informatie kunnen toe sturen.