06 22 43 80 80
 24/7 bestellen en bezorgen   |     Persoonlijke bezorging   |     Afhalen kan ook

Duurzaamheid

GreenCoffins werkt volgens het people, planet, profit model. Op deze manier steunen we de ontwikkeling van mensen in de armste regio's van de wereld, behouden we de natuur voor de generaties die na ons komen en geven we een eerlijk loon aan de producenten. Zo dragen we bij aan duurzame ontwikkeling. 

Onze duurzame belofte:

  • We gebruiken natuurlijke en volledig biologisch afbreekbare materialen.people planet profit
  • We verwerken geen bedreigde planten- en boomsoorten. 
  • De uitvaartmanden zijn biologisch afbreekbaar.
  • We kiezen voor een duurzame vorm van transport.
  • De manden zijn vrij van formaldehyde, chemicaliën, pesticiden en/of andere conserveringsmiddelen.
  • De bekleding is van ongebleekt katoen inclusief een functionele lijkwade van watervast ongebleekt katoen.
  • Met de aanschaf van onze Fair Trade uitvaartproducten steunt u mensen in minder welvarende gebieden in Zuidoost-Azië.

 

Fair Trade

De uitvaartmanden van GreenCoffins worden op eerlijke wijze geproduceerd in minder welvarende gebieden in Zuidoost-Azië. De WFTO ziet erop toe dat dit ook echt gebeurt. Hiermee dragen we rechtstreeks bij aan een duurzame ontwikkeling van de boeren en vlechters met wie we nauw samenwerken. 

 

Duurzame materialen 

De gevlochten manden zijn gemaakt van plant- en boomsoorten als bamboe, pandanus, wilgenteen, pine en bananenblad. Deze gewassen worden duurzaam verbouwd en handmatig gekapt of geoogst. Dichtbij de bron worden de manden gevlochten. Tijdens de productie worden er uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt. Ook worden er geen schroeven, spijkers of andere metalen gebruikt, waardoor de GreenCoffin volledig biologisch afbreekbaar is. 

 

Duurzaam transport 

De uitstoot wordt tot een minimum beperkt door dicht bij de landbouwgrond te produceren en door, conform de regels van WFTO, te kiezen voor zeetransport. Daarna worden de verschillende maten uitvaartmanden en urnen in elkaar gestapeld, zodat we ruimte besparen tijdens het transport en de uitstoot per uitvaartmand tot een minimum wordt beperkt. Zonder deze geringe en acceptabele milieu belasting kan er geen Fair Trade productie in ontwikkelingsgebieden bevorderd worden.

 

Goedgekeurd voor natuurbegrafenis en crematie

De manden zijn biologisch afbreekbaar en zeer geschikt als uitvaartmand, ook voor een natuurbegrafenis. De manden laten na begrafenis of crematie geen giftige stoffen na. De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) heeft alle GreenCoffins goedgekeurd voor crematies. Kijk op de site van LVC voor meer informatie.