24/7 bestellen en bezorgen   |     Persoonlijke bezorging   |     Afhalen kan ook

Duurzaamheid

Gepassioneerd door het milieu

Onze producten zijn 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. We gebruiken geen spijkers, schroeven of nietjes in onze kisten. De materialen die we gebruiken zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun duurzaamheid en lage impact tijdens het oogsten. Ook de voetafdruk bij verzending is klein omdat onze doodskisten zo zijn ontworpen dat de verschillende maten in elkaar passen in de stijl van ‘Russian Doll’. Een 20” verzendcontainer kan hierdoor 198 volwassen maten bevatten. Als gevolg van deze wijze van vervoer wordt slechts een tiende van een liter brandstof gebruikt om een doodskist vanuit het Verre Oosten naar Europa te vervoeren. 

Ook om milieu redenen gebruiken we geen Zeegras, het oogsten van deze waterplant vernietigt de leefomgeving van veel vissen en verstoort de belangrijke taak die Zeegras heeft om koolstofdioxide van de zeebodem op te nemen en het voor onbepaalde tijd op te sluiten. Zeegras is een ongelooflijk belangrijke plant die geconserveerd moet worden. In plaats van Zeegras gebruiken we Pandanus. Pandanus (of Schroefpalm) is een productieve en snelgroeiende plant die overal op het land gedijt, zelfs onder ongunstige omstandigheden. Als Pandanus gevlochten is tot doodskist is het bijna niet te onderscheiden van Zeegras.

Wat is een eco-begrafenis en waarom maakt het uit?

In de puurste zin betekent een eco- of groene begrafenis - ook wel een natuurlijke begrafenis genoemd - het inpakken van een niet-gebalsemd lichaam in een biologisch afbreekbare lijkwade, het in een milieuvriendelijke mand of kist plaatsen en het lichaam begraven op een manier die de minste impact heeft in de omgeving. Soms worden traditionele staande grafstenen niet gebruikt en in plaats daarvan kunnen houten borden, platte rotsen, planten of bomen dienen als grafstenen.

Eco-begrafenissen zijn een manier om voor de overledenen te zorgen met een minimale impact op het milieu die legitieme ecologische doelen bevordert, zoals het behoud van natuurlijke hulpbronnen, vermindering van koolstofemissies, bescherming van de gezondheid van werknemers en het herstel en / of behoud van leefgebied.

Begrafenissen en crematies met gebruik van hulpbronnen en energie hebben impact op het milieu. Het kiezen van een mand of kist gemaakt van een duurzame bron zal helpen, evenals het kiezen van een milieuvriendelijk materiaal zoals wilgenteen, bamboe of pandanus.

Als je een begraafplaats of kerkhof kunt vinden dat oude graven hergebruikt, is dat een zeer goede optie, net als een bos of natuurlijke begraafplaats als het niet te ver weg is. Als de graven met de hand worden gegraven, bespaart dat de brandstof voor een mechanische graafmachine.

Goedgekeurd voor natuurbegrafenis en crematie

Crematie is zeer energie-intensief en kan ertoe leiden dat verontreinigende stoffen in de atmosfeer terechtkomen. 
Maar met ongeveer 60 procent van de mensen die in Nederland sterven en die worden gecremeerd kunnen zelfs kleine veranderingen aan de kist en de lijkwade de uitstoot worden verminderd.

De manden zijn biologisch afbreekbaar en zeer geschikt als uitvaartmand, ook voor een natuurbegrafenis. De manden laten na begrafenis of crematie geen giftige stoffen na. De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) heeft alle GreenCoffins goedgekeurd voor crematies. Kijk op de site van LVC voor meer informatie. 

Gepassioneerd door Fair Trade

GreenCoffins is distributeur van de uitvaartproducten van onze zusterorganisatie Ecoffins. 
Het Britse Ecoffins is wereldwijd de enige leverancier van Fair Trade, milieuvriendelijke doodskisten en urnen. De uitvaartproducten van Ecoffins zijn gemaakt volgens de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen en ethische productie.

De zorg voor eerlijke behandeling van boeren en producenten is al 10 jaar gegarandeerd door het Ecoffins lidmaatschap van de World Fair Trade Organization (WFTO) en wordt ook weerspiegeld in het feit dat Ecoffins de "Investors in People Gold" standaard in het VK heeft behaald. Veel van onze producten worden gemaakt in zorgvuldig gecontroleerde WFTO-werkplaatsen waar ingezet wordt op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van lokale vakmensen en ook voor het behoud van de omliggende natuurlijke omgeving. 

Onze uitvaartproducten zijn 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar zonder gebruik van plastic, metalen, schroeven of nietjes in hun constructie. De producten van buiten de EU worden gemaakt in Fair Trade-gecertificeerde bedrijven, Ecoffins is de enige milieuvriendelijke uitvaartkisten fabrikant die geaccrediteerd is door de WFTO.

Fair Trade is gebaseerd op dialoog, transparantie en respect, op zoek naar meer gelijkheid in de internationale handel. De WFTO heeft leden in 59 landen wereldwijd en omvat ongeveer 1 miljoen mensen. WFTO heeft 10 strenge normen afgesproken die haar leden in hun dagelijkse werk dienen te volgen en houdt ook voortdurend toezicht op al haar aangesloten bedrijven om ervoor te zorgen dat ze de 10 normen blijven volgen en handhaven.

primewire