null     null   null              

null

   null                                                                                null                                                                                               null 

                                                                                  Bel ons op 06-2243 8080 of mail naar welkom@greencoffins.nl                     

Gepassioneerd door het milieu en Fair Trade

GreenCoffins is leverancier van milieuvriendelijke Fair Trade uitvaartmanden gemaakt in door de World Fair Trade Organization (WFTO™) gecontroleerde werkplaatsen. De uitvaartmanden zijn onder eerlijke werkomstandigheden geproduceerd van ecologische verantwoord geteelde gewassen. We gebruiken gewassen die na het oogsten zonder herplanten zichzelf herstellen, de natuur wordt op deze wijze wel gebruikt, maar niet verbruikt. GreenCoffins biedt een vriendelijk ogend en duurzaam alternatief voor de traditionele doodskist. 

Samenwerking met Ecoffins

GreenCoffins is in 2010 opgericht door Peter Samson. Peter werd geïnspireerd door het Britse Fair Trade bedrijf Ecoffins. GreenCoffins en Ecoffins werken sinds 2009 samen en leveren een duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van de minder welvarende regio's van Zuidoost-Azië.

Onze duurzame belofte: People, Planet, Profit model

  GreenCoffins werkt volgens het People, Planet, Profit model. Op deze manier steunen we de ontwikkeling van mensen in armere regio's van de wereld, behouden we de natuur voor de generaties die na ons komen en geven we een eerlijk loon aan de producenten. Zo dragen we bij aan duurzame ontwikkeling.
  • We gebruiken natuurlijke en volledig biologisch afbreekbare materialen
  • We verwerken geen bedreigde planten- en boomsoorten
  • De uitvaartmanden zijn biologisch afbreekbaar
  • We kiezen voor een duurzame vorm van transport
  • De manden zijn vrij van formaldehyde, chemicaliën, pesticiden en/of andere conserveringsmiddelen.
  • De bekleding is van ongebleekt katoen inclusief een functionele lijkwade van watervast ongebleekt katoen
  • Met de aanschaf van onze Fair Trade uitvaartproducten steunt u mensen in minder welvarende gebieden in Zuidoost-Azië

People - Duurzaamheid voor de mens:

Onze boeren en vlechters werken onder goede werkomstandigheden en ontvangen tijdig een eerlijk loon. Middels onze collectie Fair Trade (WFTO™) uitvaartproducten dragen we rechtstreeks bij aan een duurzame ontwikkeling van kansarme regio’s in Zuidoost-Azië en bieden we een vriendelijk ogend groen alternatief voor de traditionele doodskist. 

GreenCoffins producten voldoen vanzelfsprekend ook aan de strenge milieu eisen zoals geformuleerd in de milieu paragraaf van de WFTO™.

null   null

Planet - Duurzaamheid voor milieu:

De doelstelling van ecologische producten is om de milieubelasting gedurende de gehele levenscyclus zo laag mogelijk te houden. Milieubelasting (Life Cycle Analysis) wordt bepaald door meerdere factoren zoals, het kweken, het oogsten, het maken van het product, het transport en aan het einde van de cyclus is het belangrijk hoeveel energie is er nodig en welke emissies komen vrij om het product weer af te breken. 

De door ons gebruikte gewassen zijn zoveel mogelijk zelf hernieuwend (dus zonder herplant), ze worden duurzaam verbouwd, handmatig geoogst en ook de productie vindt handmatig plaats. Onze werkwijze maakt dus optimaal gebruik van de natuur en genereert een zeer beperkte CO2 uitstoot, zelfs in vergelijk met kisten gemaakt van in Nederland gekapt hout. Onze transport emissies worden tot een minimum beperkt door lokaal te produceren en voor vervoer over zee te kiezen, beiden conform de milieu paragraaf van de WFTO™. Zonder deze acceptabele, geringe en niet te vermijden uitstoot zou Fair Trade niet mogelijk zijn. 

En omdat er aan de uitvaartmanden en kisten geen voor het milieu schadelijke stoffen worden toegevoegd zijn deze volledig biologisch afbreekbaar.


null null


Profit:

Naast de strenge regels voor mensenrechten en milieu hanteert het WFTO ook strenge regels voor een eerlijke prijs voor de boeren en producenten in kansarme regio’s wereldwijd.


null


Cremeren - Begraven:

GreenCoffins materialen/manden zijn voor crematie getest en goedgekeurd door de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC). Door enkele crematoria wordt een invoerplank aanbevolen. Ook voor (Natuur)begraafplaatsen is het belangrijk te weten dat er aan GreenCoffins geen voor het milieu schadelijke stoffen zijn toegevoegd (dus ook geen spijkers, schroeven. nietjes etc.), ze blijven daardoor volledig biologisch afbreekbaar. 
GreenCoffins worden handmatig vervaardigd met als basis een massieve bodem en een sterk en stevig bamboe of gevlochten frame. Door deze solide constructie bedraagt het draaggewicht voor de manden 150 kg.

U kunt 24/7 bestellen

U kunt bij ons dag- en nacht telefonisch bestellen via 071-5218570 of door te mailen naar welkom@greencoffins.nl of geef uw bestelling door via onze website.  

Persoonlijke bezorging

We bezorgen persoonlijk met onopvallende auto’s en indien gewenst kunnen we ook een toelichting geven en eventuele vragen beantwoorden.

U kunt bij ons ook afhalen

Wilt u liever eerst het product fysiek zien, voordat u het afneemt? Ook dit is mogelijk. U kunt bij ons op afspraak langskomen om de producten te bekijken.
wilgenteen cromer uitvaartmand

Wilgenteen

Bamboe

Pandanus

Uitvaartmand van Bananenblad

Bananenblad

Rotan

Hout

Opbaarplanken

Traditioneel 

Heeft u vragen of wilt u prijsinformatie ontvangen? Neem contact met ons op.

Wilt u meer weten over onze uitvaartmanden en dienstverlening?

Laat uw gegevens hieronder achter zodat we u meer informatie kunnen toe sturen.