null                                                                                null                                                                                               null 

                                                                                  Bel ons op 06-2243 8080 of mail naar welkom@greencoffins.nl                     

   null     null   null              

null

Uitvaartmanden van Bamboe

Bamboe wordt wereldwijd steeds vaker gebruikt als een duurzame basis voor producten. Bamboe heeft alleen zonlicht nodig om te groeien, groeit zo'n 12 tot 15 cm tot soms zelfs wel 1 meter per dag en kan meerdere malen per jaar geoogst worden. Daarnaast is bamboe een van de efficiëntste planten voor het absorberen van CO2 uit de atmosfeer en is het biologisch afbreekbaar.

Uitvaartmanden van Pandanus

Pandanus (ook: Wilde Ananas of Schroefpalm) komt met name veel voor in Oceanië. De plant is levendig, snelgroeiend, makkelijk te onderhouden en hoeft niet herplant te worden. Het is het milieuvriendelijke alternatief voor het ernstig bedreigde Zeegras, dat zeer belangrijk is voor het ecosysteem vanwege de co2 opname en voedingsbron voor jonge vissen. Daarom gebruiken wij Pandanus. Eenmaal vervaardigd is een uitvaartmand van Zeegras niet te onderscheiden van Pandanus.

Uitvaartmanden van Wilgenteen

Wilgentenen zijn loten van wilgen die kunnen worden gebruikt voor het vlechten van onder andere uitvaartmanden. De Wilg is een loofboom die voornamelijk in de gematigde gebieden van het noordelijk halfrond voorkomt. Als een wilg wordt geknot (afgezaagd) gaan er op het zaagvlak spontaan weer lange rechte scheuten groeien. Na het oogsten hoeft er dus niet opnieuw geplant te worden. De wilgentenen zijn vanwege hun lengte en soepelheid uitermate geschikt voor het maken van zeer stevig vlechtwerk.

Uitvaartmanden van Bananenblad

Uitvaartmanden van bananenblad worden gevlochten van gedroogde bladeren van de bananenplant. Nadat de bananen zijn geoogst sterft de plant, maar niet zonder in de steel een nieuw plantje achter te laten. Deze ‘zelf voortplanting’ gaat jaar na jaar door. Bananenblad is een restproduct van de bedrijfstak landbouw en het vormt een welhaast onuitputtelijke bron van grondstof.

Uitvaartkist van Pine

Pine of Grenen is een inheemse boom op ons noordelijk halfrond. De bomen die we gebruiken zijn van een snelgroeiende FSC-gecertificeerde variëteit afkomstig uit goed beheerde bossen. Hier worden nieuwe bomen geplant om de geoogste bomen te vervangen. Bomen spelen een essentiële rol bij het vangen van koolstof dioxide (CO2) uit de atmosfeer. Naarmate bomen groeien, halen ze voor elke m3 groei 1 ton CO2 uit de atmosfeer en produceren ze 0,7 ton zuurstof. Pine groeit tot 25 meter hoog, onze soort kan in minder dan 7 jaar geoogst worden.

Onze duurzame belofte: People, Planet, Profit model

  GreenCoffins werkt volgens het People, Planet, Profit model. Op deze manier steunen we de ontwikkeling van mensen in enkele armste regio's van de wereld, behouden we de natuur voor de generaties die na ons komen en geven we een eerlijk loon aan de producenten. Zo dragen we bij aan duurzame ontwikkeling.
  • We gebruiken natuurlijke en volledig biologisch afbreekbare materialen
  • We verwerken geen bedreigde planten- en boomsoorten
  • De uitvaartmanden zijn biologisch afbreekbaar
  • We kiezen voor een duurzame vorm van transport
  • De manden zijn vrij van formaldehyde, chemicaliën, pesticiden en/of andere conserveringsmiddelen.
  • De bekleding is van ongebleekt katoen inclusief een functionele lijkwade van watervast ongebleekt katoen
  • Met de aanschaf van onze Fair Trade uitvaartproducten steunt u mensen in minder welvarende gebieden in Zuidoost-Azië

Verantwoorde combinatie 

Bij natuurlijk begraven zal het helpen om voor een uitvaartmand of een doodskist te kiezen die gemaakt is van een milieuvriendelijk materiaal zoals bijvoorbeeld wilgenteen of bamboe. De keuze voor een natuurbegraafplaats in combinatie met een Fair Trade uitvaartmand van GreenCoffins is een milieubewuste keuze. Bekijk ons assortiment van uitvaartmanden.  
wilgenteen cromer uitvaartmand

Wilgenteen

Bamboe

Pandanus

Uitvaartmand van Bananenblad

Bananenblad

Rotan

Hout

Opbaarplanken

Traditioneel 

Heeft u vragen of wilt u prijsinformatie ontvangen? Neem contact met ons op.

U kunt bij ons dag- en nacht telefonisch bestellen via 06-2243 8080 of door te mailen naar welkom@greencoffins.nl of geef uw bestelling door via onze website